Cum a fost 2023 si ce mi-am propus pentru 2024?

Pe scurt, a fost fabulos… din toate punctele de vedere.

Am crescut pe toate planurile, inclusiv în Kilograme… asta nu mi-am dorit dar ce să-i faci, creșterea a venit la pachet. 🙂

Aceast articol de tip “Year in Review” (Revizuirea anului) îl scriu la fiecare sfârșit de an, așa că, dacă vrei să urmărești progresul meu, ai aici ultimii 5 ani aici: 2022, 2021, 2020, 2019 si 2018.

Poate te întrebi: De ce scriu aceste articole?

Din 3 motive: 

 1. Sunt un mod foarte bun de a-mi aminti ce am făcut anul trecut si de a păstra un istoric.
 2. Citindu-le, te poți regăsi în ele
 3. Te pot inspira și pe tine la auto-reflecție.

Cum a fost 2023 pentru mine și ce poți învăța din povestea mea? Hai să începem cu planul unde aloc cea mai multă energie și implicit timp:

Planul Profesional

Algoritm

Spre deosebire de ultimii 4 ani, în 2023 am avut mai mult focus pe cursul de Social Media Marketing pe care l-am pornit, Algoritm.

Recunosc că nu mă așteptam să fie atât de bine primit de către piață.

În 2023 am avut 5 lansări, în Ianuarie, Martie, Septembrie, Octombrie și Decembrie.

Ultimele 3 au fost sold out la 100 de participanți plătitori. Acest rezultat ne bucură și ne responsabilizează în același timp.

Sunt practic 420 de persoane care în 2023 ne-au acordat încrederea și timpul lor pentru a învăța cum să folosească Social Media mai eficient. Nu tratăm acest privilegiu cu ușurință ci mai degrabă cu foarte multă responsabilitate.

Știu foarte clar că succesul sau eșecul unui curs de Digital Marketing (așa cum este Algoritm) stă în principal în rezultatele participanților.

De aceea am tot îmbunătățit cursul, am adăugat noi bonusuri și am recrutat noi persoane în echipă care să poată să susțină nevoile cursanților noștri.

Acum deja am închis înscrierile pentru Editia nr.6 din Algoritm ce va începe pe 18 Ianuarie 2024 și ne pregătim intens pentru ea.

Pe scurt: am construit una dintre cele mai complete infrastructuri de training pe social media marketing, din România… și reinvestim mult timp și bani pentru a o face și mai bună.

Marketing Deck

Și în agenție am făcut progrese semnificative, în principal alimentate de către colegii mei.

Respectiv, am:

 • Îmbunătățit toată infrastructura de PPC (Meta Ads, Google Ads, Tiktok Ads)
 • Am adăugat serviciul de Video Vertical în lista noastră de servicii. La unul dintre clienții noștri rezultatele sunt spectaculoase (Iată unul dintre video-urile create de noi)
 • Am început să facem content pentru noi (aici găsești contul nostru de Tiktok unde te invit să ne dai un follow)
 • Am avut un super stagiu de practică dedicat pentru video vertical coordonat de colega noastră Diana. 10 studenți de la ASE au învățat cum să creeze video-uri care să devină virale
 • + Multe altele

Totodată, anul acesta am decis să fac un pas foarte mare pentru mine, respectiv să ofer rolul de CEO al agenției către colegul meu, Cătălin.

Cătălin a fost primul angajat al agenției, de 5 ani, când eram fix la începuturi. Mare parte din echipă în acest moment este coordonată în acest moment de către Cătălin.

Asta înseamnă că îmi voi lua cu totul atenția de pe agenție? Nici pe departe.

Cursul și Agenția se suțin una pe cealaltă, însă este prea mult pentru mine pentru a fi un motor pentru ambele.

De aceea în Agenție voi avea mai mult un rol consultativ, în care să-l sprijin pe Cătălin și alți leaderi să dezvolte mai departe, iar în curs voi avea rol operațional, pe cât de implicat se poate.

Mai jos găsești o poză de la Secret Santa-ul de la birou în care sunt prezente mare parte dintre persoanele din echipă.

Recuperare Cont

Faptul că ne dorim să devenim leaderi de piață pe zona de Social Media Marketing vine la pachet cu aspectul că este nevoie să putem rezolva probleme din în ce mai complexe.

Una dintre problemele foarte des întâlnite în 2023 a fost spargerea conturilor de Facebook.

Împins de la spate de context, am creat un brand separat respectiv Recuperarecont.ro care se ocupă doar cu recuperarea conturilor de Social Media + asistență tehnică pentru provocările în Social (care nu sunt puține).

Cea mai importantă realizare până acum a fost recuperarea unei pagini cu 34.000 de followers care nu s-ar fi recuperat dacă nu eram noi în ecuație. Acest lucru se datorează în mare măsură colegului meu Marius care face o treabă foarte dedicată pentru acest proiect.

Podcast

Anul acesta am transformat o cameră de la birou într-o sală de podcast unde am reușit să filmăm câteva episoade ”Social Media în Afaceri cu Paul Ardeleanu” pe care le poți asculta aici în Spotify. Și desigur mai filmează și colegii mei video-urile pentru pagina de TikTok a agenției.

Alte proiecte

Celelalte proiecte pentru mine au trecut fie pe stand-by, fie le-am închis.

Unele s-au închis din cauza contextului… altele am decis eu să le închei.

În orice caz, este mai bine și mai liniștitor așa.

Mi-am învățat o lecție importantă ca antreprenor, respectiv să îmi aloc timpul și energia pe domeniile unde mă pricep cel mai bine. În cazul meu este Marketing-ul.

Dacă îmi disip energia într-o 100 de direcții tot ce voi face este să fiu mediocru în multe… și nu asta îmi doresc.

Mai bine să fie excepțional într-un singur lucru.

Personal

Familia

Relația cu soția mea este ca vinul: devine mai bună pe zi ce trece.

Desigur, în acest moment luptăm împreună contra toanelor copiiilor (fetița noastră de 7 ani și jumătate și băiețelul de aproape 4 ani). Simt că a fi părinte este un antrenament (24 din 24) de răbdare. Până acum ne-am ținut bine.

Cu toate cursurile din galaxia aceasta de parenting (pe care bineînțeles că le-a urmat soția), tot mai interesantă este realitatea.

Una dintre întrebările pe care le adresez des Elenei este: Ce spun cursurile că trebuie să facem în situația asta? 🙂

Bineînțeles că îmi aruncă o privire tăioasă și apoi îmi văd de treabă.

Unul dintre lucrurile de care sunt foarte mândru în familie este că am ales ca ora pentru sesiunile din Algoritm să fie ora 10:00.

Inițial, părea să fie o mare greșeală că nu am ales ora 19:00 sau 20:00 pentru curs.

Totuși am refuzat să fac asta deoarece, la ora 20:00 copiii mei au nevoie de mine acasă. Mai fac excepții însă nu vreau să devină regulă.

Acest pariu al meu s-a dovedit a fi cât se poate de benefic atât din punct de vedere familial (pentru că pot să fiu seara acasă) cât și din punct de vedere al afacerii, pentru că sunt foarte mulți antreprenori cărora le este mai convenabil la 10:00 decât seara.

Cine spune că toate cursurile trebuie să fie seara? Eu am refuzat să mă conformez acestei reguli nescrise în zona de training și mi-a fost foarte bine până acum.

Călătorii

Și pe zona de călătorii am reușit să aducem câteva lucruri noi și… chiar să înceapă să îmi placă.

Am început pentru primele dăți să pot să mă relaxez cu adevărat și să nu mă mai gândesc la muncă, în vacanță.

Deși pentru mulți oameni poate părea greu de înțeles acest lucru, pentru mine era o normalitate.

Iată top destinații în 2023 ale noastre.

Pirates Resort – Știam de ei deoarece Mariana (cofondatoare) a participat în Algoritm. Postările ei ne-au convins și pe noi și am ales să ne facem vacanța la ei… și ne-a plăcut de minune. Este un hotel pe care îl recomand cu toată căldura.

R.Moldova – desigur că nu putea lipsi și vacanța copiilor la bunicii din Republica Moldova. De câțiva ani soția merge cu copiii luna iulie și august acolo. Este o perioadă benefică de ambele părți: eu pot să mă concentrez 100% către dezvoltarea mea profesională și copiii au parte de experiențe minunate la sat alături de bunici. Carina a practicat karate si urmează vara viitoare și Alex.

Pastel Chalet – Am fost în Noiembrie și am avut o super experiență. Tot așa, am aflat de Pastel deoarece Enisa (co-fondatoare la Pastel) a participat în Algoritm. Am zis să o cunoaștem și live și am dat de o familie și locație plină de căldură și pasiune. Dacă vrei o tabără pentru familie, Pastel Chalet este locația.

Am avut parte și de un eveniment important pentru noi – am fost pentru prima dată nași de cununie pentru prietena soției mele. Am avut parte de o petrecere frumoasă în inima Bucovinei – la Vatra Dornei.

Investiții

Anul acesta m-am jucat pe zona de investiții.

Pe lângă câteva investiții clasice în indici bursieri, am făcut și investiții în NFT-uri, cel mai important fiind NFT-ul Brand Minds.

Mie îmi plac NFT-urile care au o valoare reală, tangibilă, iar acest NFT are.

Practic îmi oferă acces lifetime la evenimentele BrandMinds… ceea ce pentru mine este un mare plus. Deja am participat la 2 evenimente folosind acest NFT și am reușit să recuperez banii investiți în el.

Intenția mea este să achiziționez mai multe, astfel încât, să pot merge cu toată echipa mea la evenimentele BrandMinds.

Nu știu dacă o să-mi iasă acest lucru pentru că a crescut super mult în ultima perioadă EGLD-ul dar încercăm.

Sănătate

Pe zona de sănătate am reușit să fac 2 aspecte mici, respectiv să merg în fiecare zi între 30 – 60 de minute (practic drumul Acasă – Scoala fetiței – Birou – Acasă). 

Al doilea lucru este un abonament la World Class unde merg împreună cu copiii la piscină… și avem timp de calitate împreună. 

În 2024, bineînțeles, îmi propun să fac mult mai multe. Să vedem cât o să-mi și iasă. 

Educație

Acum, la final de an, am zis să fac un pas mai mare și să cumpăr un nou curs.

Este vorba de Mindvalley Social Media Mastery, un curs de 6 luni care m-a costat, nici mai mult nici mai putin de 6.000 de USD.

Acesta intră în top 3 cursuri ca preț pe care le-am cumpărat până acum și sunt nerăbdător să văd ce randament voi avea din acesta.

Ce îmi propun pentru 2024? 

În mare parte, obiectivele mele sunt de natură profesională și se referă la cursul de Social Media Marketing unde sunt implicat 100%. Sunt 3 idei mari și late:

 1. Citesc 10 cărți despre Social Media
 2. Creez un tool pe zona de AI care să automatizeze Strategia de Marketing
 3. Lansăm de peste 5 ori cursul Algoritm în 2024

Sper ca ideile mele să te inspire și pe tine în oricare dintre aspectele vieții tale în care ai nevoie de idei noi și o sursă externă de motivație.

Îti doresc: Un 2024 genial!

Algoritmul să fie cu tine și în acest an!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Descarcă Gratuit Ebook-ul ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2023 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial reach-ul și vânzările!