Prezentare personala

“Tu cu ce te ocupi?”
De cate ori ai primit aceasta intrebare?
Primim intrebarea legata de job-ul nostru, activitatea noastra si firma noastra de mii de ori pe parcursul vietii.
Totusi, atunci cand adresez urmatoarea intrebare la cursurile mele: “Cati dintre voi aveti o prezentare personala pregatita?”, foarte putine persoane ridica mana. Mai mult decat atat, atunci cand intreb: “Cati dintre voi aveti prezentarea personala scrisa?” de cele mai multe ori, nimeni nu ridica mana.
In acest articol vei primi cateva idei foarte, foarte utile si relevante despre cum poti sa te prezinti in cadrul evenimentelor de networking, cum sa te prezinti cand participi la un curs si cum sa te prezinti in orice context profesional.

De ce este o prezentare personala importanta?

Tu ai sau ai avut vreodata carti de vizita? Cel mai probabil vei raspunde da.
Prezentare personala = carte de vizita verbala
Ceea ce tu spui despre tine este mai important decat ce spune o hartie sau un carton despre tine. Ca acel carton, numit si carte de vizita, sa capete putere este important sa creezi deja o prima impresie puternica.
De aceea este extrem de important cum si ce spui despre tine.

Ce spui despre tine

“Buna ziua. Numele meu este Paul Ardeleanu si reprezint compania “Oricum nu-ti pasa” SRL. Noi suntem o firma care distribuim produse de uz caznic pentru bucatarie si pentru baie. Daca doriti sa apelati la noi aveti numarul meu telefon si puteti sa ma sunati oricand.”
Aceasta este un exemplu de prezentare personala pe care o vei auzi cel mai des la evenimentele de networking. Totodata, este si prezentarea cel mai putin eficienta. O prezentare personala este mult mai mult decat a-ti spune numele si firma.
Sunt mii de firme care distribuie produse de uz caznic. De ce esti tu persoana de la care sa cumpar?
Ceea ce este nevoie sa intelegi despre modul in care te prezinti este ca oamenii te cumpara pe tine si mai apoi cumpara produsele tale.
Un om mai intai te cumpara pe tine si apoi produsele si serviciile pe care le oferi. De aceea scopul prezentarii personale este de a crea conexiunea cu persoana din fata ta si de a-ti creste credibilitatea in ochii sai.
A te prezenta poate fi dificil pentru ca ceea ce spui depinde in intregime de context. Este important sa te prezinti in mod diferit, in functie de contextul pe care il ai (a sustine un discurs, un eveniment de networking, la o petrecere).

Prezentare personala pentru contexte non-formale

Urmatoarele exemple se folosesc mai mult in contextele non-formale: o petrecere, in parc, …
Salutare + Nume:

 • “Salut. Numele meu este Paul.”
 • “Salut. Ce mai faci? Eu sunt Paul.”
 • “Numele meu este Paul. Care este al tau?”

Salutare + Nume + Fapt personal:

 • “Salut. Numele meu este Paul si sunt din Tandarei, Ialomita.”
 • “Salut. Eu sunt Paul si imi place sa inot.”
 • “Buna dimineata. Pe mine ma cheama Paul si eu va voi servi astazi.”

Mai multe propozitii:

 • “Buna! Ai fost vreodata in Cluj? Eu am fost acolo. Nu stiu de ce am impresia ca esti din Cluj. Numele meu este Paul.”
 • “Îmi place cartea asta, este preferata mea. Iti recomand sa o citesti. Numele meu este Paul.”

Prezentare personala pentru evenimente formale

Urmatoarele exemple se folosesc mai mult in contextele formale: conferinta, gala festiva, reuniune, targuri de cariera, interviu pentru job…
Se numeste, uneori, si elevator pitch. Totusi scopul principal nu este de a vinde ci mai degraba de a crea o relatie cu persoana sau persoanele din fata ta.
Cum poti sa te prezinti intr-un mod clar, concis si convingator?
Da-mi voi sa iti ofer cateva metode:

 1. Nume si companie: In primul rand oamenii vor sa stie cum te cheama, care este compania la care lucrezi si care este pozitia pe care o ocupi in cadrul companiei.
  Ex: Numele meu este Paul Ardeleanu, co-fondator Speakers Club.
 2. Valoarea pe care o oferi: Dupa aceea, majoritatea oamenilor vor sa stie ce faci mai concret.
  Ex: Noi (sau Eu) ii sprijinim pe cei care au emotii incontrolabile in momentul in care vorbesc in public sa capete incredere in ei insisi pentru a putea prezenta intr-un mod convingator…
 3. Pe cine ajuti (chiar daca): Nu in ultimul rand, este important sa spui pe cine ajuti, iar acest lucru il poti realiza cu formula “chiar daca”.
  Ex: …, chiar daca le este complet teama sa vorbeasca in fata unor oameni.

Exemplu complet: Numele meu este Paul Ardeleanu, co-fondator Speakers Club. Eu ii sprijin pe cei care au emotii incontrolabile in momentul in care vorbesc in public sa capete incredere in ei insisi pentru a putea prezenta intr-un mod convingator, chiar daca le este complet teama sa vorbeasca in fata unor oameni.
O alta formula este urmatoarea:

 1. Cine sunt? Cum ai vrea sa te descrii catre o persoana noua. Aici poti sa spui despre profesia ta, rolul pe care il ocupi sau o abilitate cheie.
  Ex: Eu sunt trainer.
 2. Cu cine lucrez sau vreau sa lucrez? Care sunt acele persoane sau organizatii cu care colaborez.
  Ex: Antreprenori, Manageri, Liber profesionisti
 3. Care este problema pe care o rezolv? O intrebare asemanatoare este si “Care este solutia pe care o ofer?”.
  Ex: Eu ii ajut pe oameni sa treaca peste teama de a vorbi in public si sa poata sustine prezentari memorabile si de impact.

Exemplu complet: Numele meu este Paul Ardeleanu si sunt trainer. Eu ii ajut pe manageri, antreprenori si liber profesionisti sa treaca peste teama de a vorbi in public pentru a sustine prezentari memorabile si de impact.
Un alt exemplu relevant este: Sunt un manager de proiect, care ajuta echipe de proiect cross-culturale sa realizeze proiectele la timp si in buget.
Formula mea favorita si pe care o predau de cele mai multe ori la cursurile mele este urmatoarea:

 1. Carlig: Este modul in care captezi atentia.
  Ex: Buna ziua. Numele meu este Bogdan N. si profesia mea este de erou. Nu sunt doctor. Nu sunt pompier. Sunt inspector de protectia muncii.
 2. Fraza de prezentare: Ca sa nu cazi in capcana comuna in care povestesti intr-un mod banal despre ceea ce faci, folosesti o fraza de prezentare. Poti structura fraza de prezentare sub forma Problema-Solutie
  Ex: Salvez vieti folosindu-ma de educatie si instrumente de preventie pentru ca angajatii sa ajunga acasa dupa o zi de munca la cei dragi, la fel de sanatosi cum au plecat, iar managerii sa nu aiba pierderi de profit si sa nu ajunga la inchisoare.
 3. Diferentiere: Multi oameni vor sa stie cu ce anume, tu si firma ta, sunteti diferiti de alte persoane.
  Ex: Suntem singura firma de protectia muncii ce are ca si clienti jumatate din magazinele pe care le vedeti in mall-uri.
 4. Cum poti sa ajuti: Este raspunsul la intrebarea, ce poti sa faci pentru aceasta persoana?
  Ex: Iti pot oferi o diagnoza gratuita pentru sediul tau astfel incat, daca ai o inspectie de protectia muncii sa nu primesti vreo amenda.
 5. Urmatorul pas: Este raspunsul la intrebarea “Ce vom face in continuare?”.
  Ex: Ai aici cartea mea de vizita. Daca doresti, da-mi si tu cartea ta de vizita si iti voi trimite un mail ca sa vedem cand putem stabili aceasta diagnoza.

Exemplu complet: Buna ziua. Numele meu este Bogdan N. si profesia mea este de erou. Nu sunt doctor. Nu sunt pompier. Sunt inspector de protectia muncii. Salvez vieti folosindu-ma de educatie si instrumente de preventie pentru ca angajatii sa ajunga acasa dupa o zi de munca la cei dragi, la fel de sanatosi cum au plecat, iar managerii sa nu aiba pierderi de profit si sa nu ajunga la inchisoare. Cu ce suntem diferiti? Suntem singura firma de protectia muncii ce are ca si clienti jumatate din magazinele pe care le vedeti in mall-uri. Iti pot oferi o diagnoza gratuita pentru sediul tau astfel incat, daca ai o inspectie de protectia muncii sa nu primesti vreo amenda. Ai aici cartea mea de vizita. Daca doresti, da-mi si tu cartea ta de vizita si iti voi trimite un mail ca sa vedem cand putem stabili aceasta diagnoza.
Desi este o prezentare personala mai lunga este probabil cea mai completa.
Cel mai probabil nu o vei folosi pe toata asa cum este scrisa mai sus. Vei avea parte de intrebari, vei pune si tu intrebari si discutia poate sa mearga in tot felul de directii.
De cele mai multe ori o prezentare personala este precum rezolvarea unui puzzle. Ai nevoie de piesele de puzzle si apoi sa ai nevoie stii care este imaginea la care vrei sa ajungi. In final, doar asamblezi piesele.

Cum vorbesti

Cu siguranta este important ceea ce spui insa si mai important este modul in care spui. Oamenii nu vor retine atat de mult cuvintele.
Probabil vor uita numele tau.
Probabil vor uita numele firmei.
Probabil vor uita cu ce te ocupi.
Probabil vor uita totul despre tine. Da… stiu, este trist. Dar asa este 🙂
Insa stii ce nu vor uita despre tine?
Entuziasmul tau si cum i-ai facut sa se simta.
Daca vad la tine o persoana entuziasta, placuta, vesela, optimista, energica isi vor aminti de tine. Nu isi vor aminti numele dar vor retine chipul si persoana.
De aceea, in continuare vreau sa lucram asupra modului in care spui ceea ce spui:

 1. Zambetul: Este o vorba “Cum ti-e fata, asa ti-e viata”. Daca o persoana, prima oara cand te cunoaste, te vede zambind radiant si des va generaliza acest aspect si iti va pune eticheta de persoana vesela si optimista. Poate ca tu nu esti asa in mod general, dar pentru ca el sau ea asa te-a cunoscut, aceasta va fi eticheta pe care ti-o ofera.
 2. Strangerea de mana: Pentru a putea transmite incredere si putere ai nevoie sa ai o strangere de mana ferma. Asta nu inseamna ca este nevoie sa ii rupi mana celeilalte persoane ci sa-i transmiti ca esti o persoana de incredere, nu o persoana slaba.
 3. Contactul vizual: a stabili contact vizual arata ca esti implicat in discutie. Se spune ca “ochii sunt fereastra catre suflet”. Daca vrei sa creezi o conexiune puternica lasa-i pe oameni sa priveasca sufletul tau si asta o faci in momentul in care pastrezi contactul vizual.
 4. Postura: Postura corpului transmite daca esti increzator sau nu, daca esti intr-o stare excelenta sau intr-o stare mai putin placuta si daca esti entuziast sau cu moralul la pamant. Persoanele care au o stare placuta de cele mai multe ori vor avea o postura a corpului dreapta.

Concluzii

Iti reamintesc ca scopul principal nu este de a vinde ci mai degraba de a crea o relatie cu persoana sau persoanele din fata ta.
Te invit sa imi oferi un comentariu la acest articol cu o prezentare personala pe care tu o folosesti astfel incat si alte persoane sa fie inspirate de exemplul tau.
Pe curand,
Paul
 

36 de răspunsuri

 1. Bună, Paul!
  Mi-a plăcut acest articol pentru că m-am regăsit în el în aproape tot ce ai zis. Și eu am studiat fenomenul despre cum să te prezinți cu impact și spun sincer că am testat tot ce spui tu și chiar funcționează. Mai am să găsesc acel cârlig de captare atenției – care să îl facă pe celălalt să vrea EL să afle mai multe despre tine. Cred că fragmentul tău cu ceea ce rețin oamenii despre tine este cu dublu sens. Noi cât de multe reținem despre celălalt după primul contact – nume? companie? poziție? Prea puțin. Dar când te revezi cu persoana, eu una îmi aduc aminte clar cât de bine ne-am conectat. Nu ești de acord?
  Am primit feedback apreciativ până acum de la prieteni ale persoanelor cu care m-am întâlnit doar o data – asta e ceva, nu? Așa că dacă punem în practică măcar 1% din ce ai precizat tu, relaționarea noastră va fi una de impact.

 2. My elevator speech: “Buna, sunt Andreea si ii ajut pe antreprenori, actuali sau viitori, sa-si indeplineasca visele! Fie ca sunt doar la stadiul de idee sau sunt in business de ceva vreme, le prezint cristal-clear etapele pe care trebuie sa le intreprinda pentru a se face cunoscuti si a-si creste vanzarile, din momentul T0; fie ca sunt la inceput de drum sau nu, le arat cum sa se marketeze relevant pentru categoria in care activeaza si pentru target market-ul lor, fara sa investeasca o comoara, astfel incat sa-si atinga obiectivele de business propuse.”
  Exact la asta lucram cand am vazut mailul tau in inbox. E drept ca de aceea l-am si citit in intregime 🙂 a fost relevant pentru mine, acum. In plus mi-am reconfirmat ceea ce stiam despre elvator speach.
  Thx si keep on goin’, Paul!

  1. My elevator speech: “Buna, sunt Andreea si ii ajut pe antreprenori, actuali sau viitori, sa-si indeplineasca visele! Fie ca sunt doar la stadiul de idee sau sunt in business de ceva vreme, le prezint cristal-clear etapele pe care trebuie sa le intreprinda pentru a se face cunoscuti si a-si creste vanzarile, din momentul T0; fie ca sunt la inceput de drum sau nu, le arat cum sa se marketeze relevant pentru categoria in care activeaza si pentru target market-ul lor, fara sa investeasca o comoara, astfel incat sa-si atinga obiectivele de business propuse.”
   Exact la asta lucram cand am vazut mailul tau in inbox. E drept ca de aceea l-am si citit in intregime 🙂 a fost relevant pentru mine, acum. In plus mi-am reconfirmat ceea ce stiam despre elvator speach.
   Thx si keep on goin’, Paul!

   1. Ma bucur ca este de ajutor Andreea.
    Este foarte bine construit elevator pitch-ul tau. Ca scurt feedback, ar fi util daca reusesti cuvintele din limba engleza in romana: Cristal-clear = cu mare claritate

 3. excelent articol, Paul,
  ai dreptate 100% in tot ce spui 🙂
  de multe ori ne prezentam cu fraze banale, e imp sa cream curiozitate
  si atractie 🙂
  multumim pt articole

 4. Multumesc pentru informatii! M-am hotarat sa-mi fac si eu o prezentare personala. 🙂 Uite ce a iesit:
  Salut! Numele meu este Catalin Popa si sunt striper… Am glumit! Nu sunt striper, sunt entertainer. 🙂
  Mai exact, eu am grija sa creez o atmosfera plina de viata si sa ma asigur ca toata lumea petrece un timp de calitate, la evenimentele la care sunt invitat.
  Cum va pot ajuta pe voi? Impreuna putem crea un program de divertisment personalizat, care sa faca din petrecerea ta, una memorabila.
  Mai multe informatii despre mine si despre ceea ce fac gasiti pe pagina de facebook Mc Energy.
  Un feedback constructiv?

  1. Suuuper 🙂
   Constructiv:
   – as scoate partea cu striper si as inlocui cu: Numele meu este Catalin Popa si profesia mea este de glumet. Nu sunt clovn. Nu sunt circar. Sunt entertainer.
   – As mai pune o parte in care sa evidentiezi cu ce esti diferit fata de alte persoane asemanatoare
   Felicitari!

 5. Bun găsit ! După ce am văzut la Spațiul Public European filmul “Bouncing Cats” , regizat de Nabil Elderkin, prezentarea mea este : ” Pace și multe bucurii , vouă tuturor! Sunt Maricica Stoian și sunt fericită că m-am născut în România și pe tot parcursul vieții mele a fost pace, am avut parte de grijă , educație solidă, acces la toate utilitățile , la biblioteca, teatru și cinema . Am născut copii sănătoși pe care i-am învățat să aibă alegeri și decizii proprii. ”
  Felicitări ,Paul, pentru ritmul, structura si șarmul prezentărilor tale!!!

 6. Buna seara! Multumesc pentru informatiile pretioase! Pentru mine, personal, sunt de mare ajutor! Sunt la inceput de drum si chiar nu stiam cum sa construiesc o prezentare personala scurta si concisa. Ma bucur ca am dat peste articolul tau. Dupa ce voi face prezentarea, o trimit ”la control”. 🙂 O seara frumoasa!

 7. Buna ziua. Ma numasc Ioana Cristina Bede si profesia mea este de cantareata de opera. Am 24 de ani si am terminat studiile universitare din domeniu in Transilvania, Romania. Poate ati auzit multe despre Transilvania, ei bine, … nu sunt vampir.
  Iubesc muzica si in mod special cantul solistic in bine cunoscuta tehnica Bell Canto. Cu ce sunt diferita? Ma folosesc de abilitatile mele vocale ca sa unesc daruirea cu pasiunea, tehnica cu entuziasmul si forta cu zambetul, pentru a duce publicul pe cele mai inalte si sublime stari ale fiintei umane. Sunt o persoana entuziasta, placuta, vesela, optimista, energica. Iubesc viata si zambetul! Sunt se statura scunda dar am teluri inalte!!!
  Ma bucur nespus ca pot face parte din acest proiect al copmaniei Guildford Opera Company si le multumesc pentru sustinere.
  O parere??
  Mentionez ca trebuie sa traduc in limba engleslza(sper sa ma incadrez in 100 de cuvinte).

  1. Buna Ioana,
   Excelent 🙂
   + Include elemente de umor
   + Spui esenta in mod succint
   + Este emotionala
   – Ce as mai adauga sunt elemente de credibilitate (Cate premii ai castigat, Cate ore ai avut de cantat pe scena, Cate ore de antrenament, De cati ani faci muzica,…). Anumite elemente care sa te credibilizeze in fata celor care te asculta.
   Felicitari multe! 🙂

 8. Buna ziua.Doresc sa-mi alcatuiesc o prezentare personala ca sa ma prezint la un interviu pentru stewardeze.O sa va prezint mai Jos o idee a mea si daca ma puteti ajuta cu un sfat sau o idee pentru continuitate as aprecia tare mult.Ma simt tare nesigura si dezorientata…. “Buna ziua.Numele meu este D….Alina.Sunt nascuta in H….unde am si crescut pana la varsta de 19 ani dupa care m-am mutat in Bucuresti si de atunci locuiesc aici.In momentul de fata am cea mai solicitanta si cea mai frumoasa slujba….sunt mamica,o mamica somera.Sunt in cautarea unui loc de munca pentru ca imi doresc sa fiu o mamica cu cariera.” Nu stiu daca prezentarile de acest gen trebuie sa contina si date mai personale de genul varsta,stare civila,copii (caci unele dintre aceste informatii sunt deja trecute in CV).Eu trebuie sa-I comving ca ma potrivesc acestui job si ca au nevoie de mine,nu stiu ce alte lucrurile sau calitati ar trebui sa mai introduc.Va multumesc pentru informatiile oferte deja prin intermediul acestui articol.

  1. Buna Alina, In primul rand multumesc pentru comentariu si felicitari pentru realizarea de a fi mamica :). Este un pas extraordinar.
   In principiu, un interviu din cate stiu eu este un pic diferit fata de ceea ce ai scris… pentru ca rareori te lasa intervievatorul sa vorbesti atat de mult. Cel mai probabil va pune el intrebari.
   Insa este foarte probabil sa primeste intrebarea: “Poti sa ne spui cateva cuvinte despre tine?”
   In acest caz eu as raspunde asa: “Numele meu Alina D… . Am terminat scoala / facultatea de … la … . De cand sunt mica am visat sa zbor si sa calatoresc. Acesta este si motivul pentru care ma aflua azi aici. Acest job imi indeplineste acest vis si fiind ceea ce imi doresc, sunt sigura ca pot sa ofer in fiecare zi acel zambet pe care pasagerii il doresc si acea ordine pe care capitanul o doreste.”
   Multa, multa bafta!

 9. Ceau Paul..Am mare nevoie de ajutorul tau ,in sensul ca trebuie sa-mi fac o caracterizare cat mai reusita pentru facultate. Eu am obisnuitul spech in minte ,dar am vazut site-ul asta si comentariile si chiar as avea nevoie de putin ajutor la capitolul asta. Calitati:ambitioasa,perfectionista,mult bun simt ,inteligenta(sper eu 😛 ) si etc…chiar sunt intr-un mic blocaj…help me please

  1. Buna Daniela,
   Ca sa te pot ajuta spune-mi te rog:
   1) Unde vei tine prezentare?
   2) Care este scopul?
   3) Cat timp ai la dispozitie?
   4) Care sunt ideile pe care te-ai gandit sa le prezinti?
   Apoi construim de acolo 🙂

 10. Buna, Paul! Te-am descoperit tarziu, mi-ar fi placut sa iti citesc gandurile cu mult timp in urma.
  Am nevoie de ajutor.
  Vreau sa particip la un proiect non-profit in Spania (voluntariat domeniul educatiei cu minori proveniti din familii sarace), iar pe langa trimiterea CV-ului, organizatorii au punctat posibilitatea participantilor de a trimite prezentari personale cat mai creative.
  Ma gandeam sa apelez la Prezi pentru un scurt video, in care sa ma descriu, avand in vedere ca tot procesul se desfasoara online. Problema este ca nu stiu exact ce informatii ar fi relevante sa apara si cum sa le structurez mai bine, astfel incat sa nu sfarsesc prin realizarea unei prezentari plictisitoare.
  Te rog, daca ai timp, ofera-mi o parte din ideile tale. Multumesc!

  1. Buna Flori,
   Este foarte faina ideea cu Prezi.
   Modul in care eu as structura acest Prezi este in felul urmator:
   1) Cralig – Ceva interesant care sa capteze atentia despre tine
   2) Prezentare personala – cine esti si cu ce te ocupi
   3) Scurt Istoric cu cele mai importante momente ale tale
   4) 3 – 5 calitati care te scot in evidenta si modul prin care le-ai obtinut
   5) 3-5 moduri prin care poti sa aduci valoare organizatiei
   6) Ce esti dispusa sa faci ca sa incepi colaborarea
   Sper sa te ajute 🙂
   Pe curand si sa-mi un semn despre cum a mers

 11. Multumesc mult!
  Weekend-ul acesta trebuie sa o finalizez si sa o trimit.
  Sper sa fie cu noroc.
  Iti multumesc!
  Numai bine!

 12. Bunaziua,
  Ma numesc Cristina N. si am 18 ani.
  Am inceput primul meu job in urma cu o saptamana (agent imobiliar)
  Sunt nevoita sa fac o descriere personala pe site-ul agentiei si nu stiu cum sa fac o prezentare care sa determine clientiisa ma aleaga pe mine fiind mica de varsta si neexperimentata in domeniul vanzarilor?

  1. Buna Cristina,
   In primul rand este posibil ca tu sa vezi in primul rand varsta ca un impediment. Anumiti clienti o vor vedea ca entuziasm si energie.
   Eu m-as prezenta asa.
   Numele meu este Cristina si scopul meu este sa ajut oamenii sa gaseasca locul pe care sa-l poata numi Acasa si investitorii sa gaseasca achizitia ideala. Pe scurt consiliez oamenii sa achizitioneze, vanda sau inchirieze locuinte. Sunt o persoana dinamica care ii place sa ajute si care cauta solutii pentru nevoile si dorintele fiecarei persoane. Pe tine cum pot sa te ajut?
   Este o idee… nu zic ca este perfect ci doar o idee.
   O alta idee este:
   Numele meu este Cristina si sunt consilier imobiliar. Ajut oamenii care nu vor sa aiba bataie de cap si probleme cu achizitia, vanzarea sau inchirierea unui imobil sa gaseasca locul ideal pe care sa-l poata numi Acasa. Modul prin care sunt diferita este ca vin cu multa pasiune pentru oameni si disponibilitate in asa fel incat sa puteti gasi locul ideal. Daca alegeti sa lucrati cu mine, in primele 24 de ore dupa ce imi trimiteti dorintele si nevoile dumneavoastra va voi trimite minim 3 locuinte care sa se potriveasca cu ceea ce aveti nevoie. Cand doriti sa incepem?
   Sper sa te ajute 🙂

 13. Buna seara! Ma numesc Sorina si am nevoie sa fac o prezentare personala. am 29 de ani si sunt antrenor personal . scopul meu este sa ajut oamenii.este un brand nou si suntem o echipa de 7 persoane cu mai multa experienta in domeniu decat mine.suntem un centru de recuperare medicala care contin 3 paliere.fizioterapia,kinetoterapia si fitness functional. vreau sa am o prezentare perfecta in care sa transmit si sa ma fac inteleasa ca scopul meu este sa ajut oamenii pentru sanatatea lor si sa le ofer o conditie fizica buna. ma poti ajuta te rog? si am nevoie de prezentare pentru maine.ma poti ajuta te rog mult

 14. Salutare Paul!
  Numele meu este Alina. Sunt medic rezident pe ortodontie si am nevoie de un video motivational pentru angajarea intr-o clinica. Imi doresc mult sa ajung sa lucrez cu ei. Ma gandeam sa realizez o prezentare atipica (daca se poate numii asa) in sensul in care as vrea sa pun elemente care nu au nici o legatura cu ceea ce fac (de exemplu: urcatul pe munte si obstacolele care le intalnesc: elemente care scot la iveala dorinta de a merge mai departe si ambitia. Elemente care de altfel ma caracterizeaza). Ideea este ca tot incercand sa ma documentez cum sa fac, si mai ales partea de intro cum sa o realizez, am dat peste articolul tau. Vreau sa iti spun ca imi place super mult; observ ca ai cunostinte in domeniu. Prin urmare am zis sa iti scriu, sa cer un ajutor de la cei mai priceputi. As aprecia mult daca ai putea sa ma ajuti cu o idee. Multumesc anticipat!!

  1. Buna Alina,
   Felicitari pentru activitatea ta si pentru dorinta de crestere.
   Legat de video, eu as cauta sa-l incadrez in maxim 2 minute.
   Ca structura as vedea:
   1) Nume, educatie si activitate profesionala pana acum
   2) De ce iti doresti sa lucrezi cu ei?
   3) Cum hobbyurile tale te pot ajuta in activitatea la clinica
   4) Ce poti face ca sa demonstrezi ca meriti post-ul (daca se potriveste)
   5) un mesaj catchy de final
   Dupa ce finalizezi script-ul poti sa mi-l trimiti si cu mare drag iti dau un feedback

 15. Salutare tie!
  Numele meu este Andreea si sunt intr-un mare blocaj 🙂 Am nevoie de ajutorul tau. Am nevoie sa-mi scriu o scurta prezentare personala pe care sa o utilizez atat in descrierea mea pe Linkedin cat si cv-uri. La dezvoltarea vorbirii am stat intotdeauna bine cand nu a fost vorba despre mine. De jumatate de an nu mai lucrez, am lucrat mai bine de 10 ani in domeniul bancar, dupa care in comert. Imi doresc sa revin in campul muncii …dar nu ma stiu ” vinde”.
  Iti multumesc cu recunostinta!

  1. Buna Andra,
   Ce iti recomand este sa aplici formulele oferite in articol si sa-mi scri aici varianta ta, iar eu iti voi oferi un feedback.
   Legat de aplicare, iti recomand sa aplici cu incredere. Este atat de multa nevoie de personal incat nu mi-as face griji daca as fi in locul tau, nici un CV mediocru 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Descarcă Gratuit Ebook-ul ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2023 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial reach-ul și vânzările!