Social Media înseamnă business

În 2023 Social Media nu mai înseamnă doar selfie-uri și like-uri. Înseamnă interacțiune, engagement, comunitate și mai presus de toate, Social Media înseamnă business. Și ca să nu simți că pierzi prea mult timp și resurse postând pe Social Media pentru afacerea ta, trebuie neapărat să înțelegi și să măsori anumiți indicatori.

Uite ce ar trebui să urmărești în primă fază:

  1. Impactul Organic (Reach-ul) – La câte persoane a ajuns postarea ta în mod organic. Urmărește acest lucru la fiecare postare pentru că acesta este indicatorul nr. 1 (din perspectiva mea) ce indică vizibilitatea organică pe care tu o câștigi.
  2. Rata de engagement – acest indicator este al doilea indicator ca importanță la care ar trebui să te uiți. Pe scurt, rata de engagement măsoară cât de mult interacționează oamenii cu postările tale prin like-uri, distribuiri, comentarii și răspunsuri la alte comentarii.
  3. Numărul de urmăritori – deși nu este un indicator esențial, o creștere a numărului de urmăritori îți poate confirma faptul că oamenii apreciază conținutul pe care îl creezi și că vor să te urmărească mai departe
  4. Traficul pe site – măsoară câți oameni ajung pe site-ul tău prin intermediul rețelelor sociale. Pentru asta îți recomand să folosești Google Analytics.
  5. Conversiile – pentru un antreprenor, Social Media nu este doar o joacă sau un mod de relaxare, ci este o metodă de a face bani. Așa că, te interesează câți dintre oamenii care au ajuns pe site-ul tău se transformă în clienți. Dacă traficul pe site din rețelele sociale este mare, dar conversiile sunt puține, înseamnă că ai o problemă la nivel de website (cel mai probabil la copywriting).
  6. Feedback-ul audienței – ascultă-ți comunitatea. Nimic nu e mai valoros decât un feedback direct și sincer de la oamenii care te urmăresc. Pe baza acestor informații îți vei putea adapta strategia pentru viitor.

Închei cu un mesaj cât se poate de scurt.

Scara către succes pe Social Media are doar trei trepte:

Testare, adaptare și evoluție.

Doar că aceste trei trepte se repetă la infinit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Descarcă Gratuit Ebook-ul ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2023 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial reach-ul și vânzările!