Algoritmul pe înțelesul tuturor

Se pare că pentru mulți dintre noi, cuvântul “algoritm” ne trimite într-o lume complicată, greu de înțeles, și plină cu termeni tehnici. 

Totuși, nu este nimic misterios sau inaccesibil.

Astăzi îți voi ofer un ghid simplu și practic pentru a întelege mai bine algoritmul și cum poți să-l folosești în avantajul tău

Ghidul pe înțelesul tuturor

 1. Întelegerea de bază: Algoritmul nu sunt altceva decât un set de reguli pe care platformele de social media le folosesc pentru a decide ce conținut să arate utilizatorilor. El ne ajută să vedem ce este relevant pentru noi.
 2. Scopul Algoritmului: este unul foarte simplu – să ofere utilizatorilor conținut cât mai relevant pentru aceștia astfel încât ei să petreacă cât mai mult timp pe platformă. În acest fel, platforma încasează cât mai mulți bani pe reclame.
 3. Schimbări de Algoritm: Algoritmul se schimbă? DA! De-a lungul anilor, semnalele de clasare ale algoritmului au fost adăugate, eliminate și li s-a ajustat importanța. Totul depinde de ceea ce Platforma crede că vor să vadă utilizatorii.

Cum funcționează Algoritmul pentru tine

 1. Observă și învață: urmărește ce tip de conținut primește mai multă vizibilitate și interacțiuni pe paginile tale. Reels, carusel, story sau text simplu? Aceasta este informația te ajută să înțelegi direcția de conținut pe care să mergi.
 2. Consecvența este cheia: Postează conținut de calitate în mod frecvent. Algoritmul favorizează conturile active și relevante. Cu cât ești mai consecvent, cu atât vei înțelege mai bine ce funcționează și ce nu, iar platforma vine în sprijinul tău.
 3. Interacționează cu audiența ta: Algoritmul apreciază interacțiunea și conversațiile. Răspunde la comentarii, pune întrebări, creează sondaje și discuții. Aceastea vor spori vizibilitatea conținutului tău

Algoritmul nu este dușmanul tău.

El este o unealtă care, odată înțeles și utilizat corect, îți pot aduce rezultate remarcabile.

Algoritmul Platformelor de Social Media

În ultimul an am studiat Algoritmul Platformelor de Social Media ca un obsedat.

Dacă Algoritmul ar fi o femei probabil mi-ar spune: “Mai lasă-mă o dată în pace!”

În acest articol își voi oferi cele mai bune resurse pe care eu le-am descoperit într-un an de zile pentru a înțelege Algoritmul fiecărei platforme. 

Da, pur și simplu ți le ofer… și nu fac asta doar la cursul plătit, ci o fac și gratuit. 

Oricum ele sunt gratuite pe internet, însă este mult mai ușor atunci când cineva îți spune că acestea sunt cele care chiar contează pe lângă multitudinea de păreri. 

Cele mai bune resurse despre Algoritm: 

 1. Algoritmul Facebook – cel mai clar și simplu video care explică Algoritmul Facebook este acesta, direct de la Meta. Totodată, îți recomand acestă pagină pentru a înțelege istoria schimbărilor de Algoritm de la Facebook
 2. Algoritmul Instagram – este cel mai bine explicat tot de Adam Mosseri (Head of Instagram) în acest video pe Instagram. Mai mult, îți recomand și pagina lor oficială în care vorbesc despre Algoritm. 
 3. Algoritmul TikTok – Te invit să urmărești acest interviu luat de Chris Anderson la TED. Invitatul a fost CEO-ul de la TikTok. Este absolut superbă discuția. 
 4. Algoritmul LinkedIn – Nu cred că este cineva care să explice Algoritmul LinkedIn mai bine decât Richard Van Der Bloom. Această este, din perspectiva mea, cea mai valoroasă postare a lui despre Algoritmul LinkedIn
 5. Algoritmul Google Maps – Aici poți găsi un studiu monstru pe care eu l-am avut în calcul pentru a-mi construi propriul curs de Google Maps. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Descarcă Gratuit Ebook-ul ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2023 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial reach-ul și vânzările!