Burnout-ul

Inainte să începem sesiunea de Algoritm cu seria 4 am primit o remarcă foarte faină de la una dintre participante. Mi-a spus: “Paul, lucrurile merg din ce în ce mai bine însă simt că totul (mama, antreprenoare, marketer,…) devine copleșitor și că risc să intru în burnout.”

În Minutul de Marketing de astăzi, nu vom vorbi despre cum să atragi mai mulți clienți sau cum să folosești algoritmul. Vom discuta despre tine, antreprenorul din spatele afacerii, și despre un subiect deloc de ignorat: burnout-ul.

Ce Este Burnout-ul?

Burnout-ul este o stare de epuizare emoțională, mentală și fizică cauzată de stresul prelungit.

Nu este doar o “zi proastă”; este o condiție care te poate face să te simți neajutorat, deziluzionat și complet epuizat.

Riscul în Social Media

Gestionarea social media pentru afacerea ta poate părea distractivă și interesantă la început, dar este, de asemenea, consumatoare de timp și resurse.

Când te simți obligat să fii “activ” și “prezent” tot timpul, te poți simți copleșit foarte ușor.

Cum să Evităm Burnout-ul:

  1. Delegarea sarcinilor: Nu ești singur. Dacă ai echipă, lasă membrii să se ocupe de anumite sarcini. Dacă ești singur, poți externaliza anumite lucruri, cum ar fi crearea de conținut sau moderarea comunității.
  2. Stabilește Limite: Stabilește ore specifice pentru a verifica și a răspunde la mesaje, comentarii sau emailuri. O desconectare regulată este esențială.
  3. Prioritizează Calitatea: Nu ești obligat să fii prezent pe toate platformele sau să postezi de mai multe ori pe zi. Alege platformele care contează cel mai mult pentru afacerea ta și concentrează-te pe crearea de conținut de calitate.
  4. Îngrijește-te de Tine: Nu uita să îți rezervi timp pentru odihnă, alimentație adecvată și exerciții fizice. Un antreprenor sănătos este mult mai productiv.

Dacă simți că te afli pe punctul de a experimenta burnout, este vital să iei măsuri imediate.

Oprește-te din a posta și ia-ți o zi, 2 sau 3 libere. Știu că sună contraintuitiv să auzi așa ceva de la mine însă o pauză este sănătoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Descarcă Gratuit Ebook-ul ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2023 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial reach-ul și vânzările!