Munca in coworking

Sunt in aeroport intr-una dintre multele mele deplasari prin Romania. Am inceput activitatea mea profesionala in zona de training acum aproximativ 7 ani si de atunci am avut 2 constante: calatoriile si co-working-ul.

Cred ca am testat majoritatea spatiilor de lucru posibile. Cand eram student lucram din biblioteca facultatii si de pe holurile ASE-ului. Ulterior am lucrat si din cafenele, aeroport, tren si alte spatii comune

Dupa o perioada de tot testat am inceput sa lucrez in spatiile de Co-working. Si aici am tot testat. Am inceput cu Impact Hub, unul dintre cele mai longevive Hub-uri din Romania. Dupa care m-am mutat la Connect Hub timp de 2 ani pana in momentul in care s-a inchis, din pacate. Apoi am mers apoi catre We Love Digital Unirii timp de 1 an, iar cand cativa buni prieteni au deschis Omega House, am decis sa-mi mut biroul catre ei, si deja se fac 2 ani de cand sunt la ei.

In acest articol iti voi povesti despre cateva din aspectele cele mai benefice pe care eu le-am intalnit in perioada in care tot lucrezi din Hub-uri si de ce in acest moment, lucrez de la Omega.

Iata top 5, cele mai benefice lucruri pe care le obtii cand lucrezi dintr-un HUB

1. Spatiu

In cadrul unui Hub vei avea mult mai mult spatiu decat ai putea inchiria de unul singur la un pret macar apropiat.

Intr-adevar, acel spatiu nu este doar al tau ci este comun… dar ce conteaza. Important este ca tu poti sa-l folosesti si sa te bucuri de amenajarea si cadrul pe care altcineva la creat

2. Relatii

Una dintre partile cele mai bune ale unui spatiu de tip Hub este ca iti ofera conexiuni cu oameni similari cu tine.

De cele mai multe ori vei gasi in Hub-uri persoane foarte ambitioase care doresc sa puna lucrurile in miscare. Cei mai multi sunt din categoria de Antreprenori mici / medii sau liber profesionisti si ca meserii am vazut ca predemina activitatile creative (Marketing sub diferite forme), IT, HR sau alte domenii in zona serviciilor cel mai mult.

Construind relatii de calitate poti recomanda persoane din Hub pentru anumite servicii si ei te pot recomanda pe tine.

Aceasta idee de a contribui la business-ul altcuiva este si o modalitate excelenta de a construi Good Karma.

3. Flexibilitate

Vrei sa-ti iei o luna libera in August? Perfect… nu este nevoie sa platesti nimic. Vrei sa aduci o persoana noua in echipa? Perfect, iti mai cumperi un spatiu in Hub.

Personal eu nu am intalnit flexibilitate mai mare in nici o alta forma de spatiu de lucru pe cat am intalnit intr-un Hub. Pur si simplu se adapteaza perfect pe nevoile tale de business.

Acum, daca vorbim de o echipa de 5 persoane sau mai mare, este posibil ca un Hub sa nu fie varianta ideala pentru ca incep sa fie consturi considerabile. Aici este responsabilitatea ta sa-ti faci calculele atent si sa vezi daca modalitatea de scalare este prin mai multe persoane in echipa

4. Evenimente

Majoritatea Hub-urilor au si o sala de evenimente pe care o inchiriaza sau unde organizeaza propriile evenimente.

De multe ori, evenimentele organizate de Hub sunt gratuite pentru membrii sau poti avea un discount considerabil.

Datorita unuia dintre evenimentele organizate in actualul Hub, am reusit sa semnez un contract pe creare de continut pentru platforma de E-learning (interna a firmei antreprenorului) de o suma considerabila. Cred ca doar din acel contract, mi-am achitat toata perioada la actualul Hub, daca ar fi sa o iau calculez asa

5. Fun

De ce sa nu o spunem pe nume, un Hub este si despre Fun. Oamenii sunt foarte prietenosi, de multe ori relaxati si poti avea discutii de calitate, relaxare si o detensionare de la lucru.

Atmosfera dintr-un Hub este mult mai relaxata decat cea dintr-un spatiu de lucru clasic si tocmai de aceea, in anumite momente poti sa ai intri in discutii foarte placute cu colegii.

Sa nu mai vorbim de salutul de dimineata cu aceasi colegii si discutiile din birou.

Acestea sunt 5 top beneficii pe care eu le-am vazut intr-un Hub.

Acum vreau sa-ti spun si de ce eu am ales actualul Hub de unde lucrez: Omega House.

Nu spun ca este cel mai bun. Nu spun ca este cel mai ieftin. Nu spun ca este ideal.

Spun ca doar ca la momentul actual este varianta cea mai potrivita, pentru mine.

Asa ca, hai sa povestim un pic despre Omega House.

Acest Hub este un concept unicat din ceea ce am vazut eu pentru ca ei combina 4 lucruri in acelasi spatiu: Co-working, Cafenea, Hotel, Evenimente. Toate acestea intra in spatiul foarte cochet creat de pe Aurel Vlaicu, nr.20 (zona Bd. Dacia)

De ce eu am ales Omega. Iata cele mai importante motive:

  • Oamenii: Cunosteam persoanele care au infiintat Hub-ul dinainte sa ma mut si rezonez cu modul lor de gandire, cu principiile de viata, cu modul de a fi. Practic, m-am identificat cu cei fondatorii si membrii pe care i-am intalnit
  • Proximitate: Pentru mine, Omega House este la 15 minute de mers pe jos. Drumul meu pana la lucru dus – intors este pe jos, zi de zi. Acest lucru conteaza enorm, mai ales in Bucuresti si mai ales atunci cand chiar iti doresti sa faci sport, iar mersul pana la lucru intra macar un pic in categoria aceasta
  • Pret: Nu-ti ascund faptul ca fiind printre primii membri ai Hub-ului am avut o oferta un pic mai buna insa chiar si pretul din acest moment 690 lei / luna nu este mare pentru ceea ce ofera. Si pentru colegul meu mai nou, Catalin (suntem o echipa de 3 persoane acum), platesc acest pret.
  • Facilitati: Practic fiind la Omega House am acces la un spatiu de co-working in care pot sa vin zi de zi la acelasi birou (momentan nu sunt foarte multi membri si locul meu este cam acelasi in fiecare zi), la un spatiu de chill-out (acolo mai meditez sau invat lucruri noi), la 2 terase (una interioara si una spre strada), la cafenea, la un spatiu de co-working mare mare de tip open space, bucatarie, playstation si altele. Oare cat ar fi trebuit sa platesc ca sa inchiriez un spatiu doar al meu in care sa am toate acestea? Nici nu vreau sa ma gandesc J

Acestea sunt motivele mele pentru care am ales acest spatiu.

Ti se potriveste tie? Nu stiu.

Trebuie sa vii sa testezi o zi sau 2 si sa vezi cum te simti tu. Abia apoi poti sa spui daca este potrivit sau nu.

Insa ce pot sa-ti spun este ca Omega House este unul dintre Hub-urile din Bucuresti care merita luate in calcul.

Pe curand,
Paul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Descarcă Gratuit Ebook-ul ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2023 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial reach-ul și vânzările!