Totul despre vânzările pe Social Media

Am auzit de multe ori: „Social media e frumos, dar nu generează vânzări reale”. 

Să știi că și eu credeam la un moment dat la fel, până când am început să creez constant conținut pentru mine și am văzut cum stau lucrurile de fapt. 

Iată ce am descoperit despre vânzările pe Social Media:

 1. Drumul de la “like” la “cumpără”: Da, un like sau un share nu se traduce direct într-o vânzare. Dar ele construiesc ceea ce numim “brand awareness”. Cu cât mai multe persoane te cunosc și interacționează cu tine, cu atât mai mare e șansa ca o parte dintre ei să devină clienți.
 2. Conversiile discrete: Mulți clienți pot vedea un produs sau un serviciu pe social media, iar apoi să caute direct site-ul tău pentru a cumpăra. Chiar dacă nu au dat click direct din postare, sursa inițială de interes a fost acel post.
 3. Retargeting-ul – arma secretă: Prin instrumentele oferite de platformele de social media, poți “urmări” persoanele care au interacționat cu postările tale sau care au intrat pe website și să le oferi reclame specifice. E ca și cum ai reaminti cuiva de un produs care i-a plăcut.
 4. Valoarea mărturiilor: Când clienții mulțumiți împărtășesc experiențele lor pozitive în comentarii, algoritmul împinge postarea respectivă către prietenii și urmăritorii lor. Aceasta este o formă organică și puternică de promovare.
 5. Fenomenul FOMO (Fear of Missing Out): Promovând oferte limitate sau exclusive pe social media, creezi un sentiment de urgență. Când oamenii văd că alții interacționează și cumpără, nu vor dori să rateze ocazia.

Deci, chiar dacă la prima vedere pare că social media nu aduce vânzări directe, în realitate construiește un pod de încredere și vizibilitate care, pe termen lung, transformă curiozitatea în conversii. 

Vânzarea este adesea rezultatul unei relații bine construite.

Se spune că timpul zboară, și cu siguranță așa și este atunci când vorbim de Social Media. 

Intri pe Facebook ca să faci o postare rapidă… și după 15 minute descoperi că nu ai făcut nimic din ceea ce ți-ai propus. 

4 metode pentru a-ți dubla productivitatea pe Social Media:

 1. Planifică săptămânal sau lunar: Dedică o oră pe săptămână sau 3 ore / lună pentru a planifica conținutul. Dacă ai o structură clară în minte, știi exact ce vei posta și când, îți va fi mult mai ușor și vei evita momentele de tip: “Eu ce postez azi?”
 2. Stabilește un timp fix, zilnic, pentru interacțiuni: Dedică 10-20 de minute zilnic pentru a verifica notificările și a interacționa cu urmăritorii. Vei fi surprins să vezi cât de mult poți realiza într-un timp atât de scurt, dacă ești concentrat.
  Bonus Hack: Pornește un timer cu 15 minute înainte de a deschide platforma. Când sună clopoțelul ai închis. Așa știi sigur că te vei ține de obiceiul propus. 
 3. Pregătește mai multe postări o dată: Dacă realizezi grafică, video sau chiar articole, încearcă să produci mai multe materiale într-o singură sesiune.
 4. Programează conținutul: Aproape toate platformele îți oferă posibilitatea în acest moment să programezi postările. În Facebook și Instagram, poți face asta din Meta Business Suite. Mai nou poți să programezi și pe profilul personal de Facebook. Poți programa și pe LinkedIn și pe TikTok. Toate acestea în mod nativ, fără vreo aplicație externă. 

Urmând cele 4 idei de mai sus, crearea de conținut pe Social Media devine o sarcină clară și predictibilă. 

Nu mai este o gaură neagră care îți consumă tot timpul… ci devine un timp clar investit, unde ai 100% control. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Descarcă Gratuit Ebook-ul ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2023 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial reach-ul și vânzările!