Cum as promova un curs de gatit

Recent am postat un articol în care spuneam ce aș face eu dacă aș avea un magazin online cu haine pentru copii. La acea postare am primit un răspuns foarte interesant.

Iată emailul pe care l-am primit:

“Buna, Paul! 

Multumesc pentru info, foarte valoroase!

Daca ai fi autor de cursuri online🙃, cum ai promova afacerea asta? 

Eu am un curs de gatit retete vegane si pesco-vegetariene, cu timp maxim de preparare de 20 de minute. 

De mai bine de 2 ani postez zilnic in grupul meu de Facebook, cu peste 3900 de membri si saptamanal trimit content educational celor peste 5000 de abonati la newsletter-ul meu. 

Cand organizez evenimente online, gratuite, se inscriu peste 1000 de persoane, parte dintre ei participa LIVE, parte intra in funnel-ul de emails special create. 

Rezultatul? 

ZERO vanzari sau fff putin care nu sustin un business sustenabil. 

Asa ca, eu continui sa o fac din pasiune. 

Insa, nu imi dau seama ce as putea sa imbunatatesc. “

Eu ofer în acest moment cursuri online și atunci pot vorbi din propria experiență… mai ales că ultimele 2 Ediții din Algoritm (seria 4 și seria 5) au fost ambele sold out la 100 de persoane. 

Iată ce aș face dacă aș fi în locul ei: 

Acțiuni Strategice:

 1. Cizelarea Ofertei: Primul lucru la care aș lucra atunci când am un business care generează Trafic relevant (4.000 membri în grupul de Facebook, 5.000 de abonați, …) este că m-aș uita la ofertă. Este posibil ca oferta să nu fie suficient de puternică astfel încât să declanșeze decizia de achiziție.Cum îți poți întări oferta dacă ai o audiență existentă? Simplu: îi întrebi. Iată un sondaj pe care noi l-am făcut fix la început ca să ne dăm seama ce anume își dorește audiența noastră
  
 2. Descoperirea Durerii: După sondaj m-aș uita să văd dacă ceea ce eu vând este un aspect care este cu adevărat dureros pentru audiența mea. Există domenii în care există mult interes, dar oamenii nu sunt dispuși să plătească pentru acel lucru.
  
 3. Poziționare: Este posibil ca acel curs să nu aibă poziționarea potrivită în piață. La ce mă refer? Foarte puțini oameni mănâncă vegan doar de dragul de a mânca vegan. Însă dacă îmi arăți o metodă prin care, în doar 6 luni, printr-o alimentație vegană să slăbesc 15 kg, sunt mai dispus să ascult. Totodată, este foarte posibil ca după cele 6 luni să rămân vegan pentru că m-am obișnuit. 

Acțiuni Tactice

 1. Facebook Ads cu Testimoniale: Cine poate povesti mai bine decât cei care au reușit cu ajutorul cursurilor tale? Fă o postare cu ele și apoi promovează postarea.
 2. UGC (User-Generated Content): Încurajează absolvenții să împărtășească succesele lor și folosește acele povestiri în marketingul tău. Noi facem foarte mult acest lucru prin prima postare din cadrul programului Algoritm, numită postare de asumare. 
 3. Solicită Review-uri: Oamenii cred în oameni. Adună cât mai multe păreri sincere și expune-le. Cel mai bine este să ai aceste review-uri în diferite platforme terțe precum Google Reviews sau Facebook Reviews
 4. Lucrează la prezentarea vânzare: Participă la webinarul meu și vezi cum fac eu vânzarea. În momentul în care cineva reușește să ajungă la 100 de locuri ocupate la doar 24 de ore de la webinar, clar nu este o întâmplare. Vezi care este formula mea și inspiră-te (Atenție: inspirat nu copiat)
 5. Sales Page bine optimizat: Un copywriting făcut cu cap și coadă, chiar face o diferență majoră. Am văzut acest lucru pe pielea mea. Caută un copywriter foarte bun și plătește pentru serviciile sale. Dacă nu găsești unul sau nu ai buget, folosește cât mai mult Chat GPT pentru a te sprijini să creezi un sales page orientat către conversie. 

Dacă te-ai săturat să fii doar un alt curs online într-o mare de opțiuni, aceste sfaturi pot pune bazele unui business durabil și profitabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Descarcă Gratuit Ebook-ul ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2023 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial reach-ul și vânzările!