Cele mai puternice 2 metode pentru a imbunatati performanta

[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text]
Salutare!
Paul la microfon.
Pe parcursul vietii am practicat foarte multe domenii diferite cum ar fi: rugby, design grafic, creare de jocuri board, creare de site-uri, tenis de masa, blogging, sah, vorbit in public, coaching, training si vanzari.
In fiecare dintre aceste domenii diferite a existat intotdeauna un numitor comun: sa ating performanta.
Mi-am dorit intotdeauna sa fiu bun sau foarte bun la ceea ce fac si am practicat sute de modalitati pentru a reusi acest lucru.
Totusi, am observat ca exista anumite metode care au un randament mai bun si altele care au un randament mai slab.
In continuare vreau sa iti povestesc despre cele 2 metode care au randamentul cel mai bun si care sunt universale in toate aceste domenii.
Ele sunt:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_text_separator title=”1. Antrenamentul”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text]
Oricat de banal si neinteresant ar parea antrenamentul este si va fi tot timpul metoda nr. 1 de a imbunatati performanta in orice domeniu.
Daca ar fi sa definim antrenametul ar suna cam asa:
Antrenament = acea practica pe care o faci cu scopul de a imbunatati ceva la modul in care performezi;
Antrenamentul putem sa il folosim pentru a invata ceva nou sau pentru a deveni mai buni la ceva pe care il cunoastem deja.
Cate ore crezi ca ai nevoie pentru a invata ceva nou?
S-ar putea sa te gandesti ca ai nevoie de sute de ore, insa nu este adevarat.
Ai nevoie de doar 20 de ore.
Daca nu ma crezi, te invit sa privesti aceasta prezentare de aproximativ 20 de minute de la TED si te vei convinge.

Totusi, pe masura ce te antrenezi mai mult exista un risc: acel antrenament sa nu mai fie eficient deloc.
Asta inseamna ca antrenamentul nu mai aduce imbunatatiri de performanta.
Ce este nevoie sa faci atunci?
Este nevoie sa te antrenezi in afara zonei de confort.
Exista 3 zone in care putem fi in orice proces de invatare:

  1. Zona de confort – este zona in care deja cunosti, ai experimentat si iti este usor. In aceasta zona doar repeti ceea ce ai facut in trecut fara sa inveti ceva nou
  2. Zona de invatare – este zona in care te provoci si experimentezi lucruri noi sau te fortezi sa faci mai mult decat ai reusit in trecut. In zona de invatare mintea sau corpul au nevoie sa-si foloseasca resursele pentru a trece de noua provocare lansata si in acest fel se dezvolta
  3. Zona de panica – este zona in care provocarea este atat de mare incat te blochezi. Mintea nu iti mai ofera solutiile necesare si intra in panica. Este zona in care de multe ori ai nevoie de altcineva ca sa iesi de acolo sau intri in stare de NU: “Nu mai vreau”, “Nu mai pot”

Zona de confort
Invatarea se intampla in cea de-a doua zona. De aceea, de fiecare data cand te antrenezi este nevoie sa te asiguri ca esti macar putin in afara zonei de confort.
Cand transpunem antrenamentul in cadrul de vorbire in public sunt 2 modalitati prin care poti sa te antrenezi:

  1. Real – In momentul in care esti in fata publicului si depui efortul pentru a avea o prezentare cat mai reusita
  2. Simulare – In momentul in care esti acasa si repeti prezentarea. Simularea in acest caz se mai numeste si VERBALIZARE, adica spui cu voce tare, de la inceput pana la capat prezentarea ta.

Oricat de multe modalitati de a ne imbunatati performanta au existat, antrenamentul a fost intotdeauna pe primul loc.
Totusi exista si o a doua metoda care vine imediat dupa antrenament. Aceasta este:
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_text_separator title=”2. Vizualizarea”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text]
Aceasta metoda este foarte controversata pentru ca multe persoane au supraestimat-o si acum a ajuns sa fie ignorata.
Totusi, metoda in sine este si demonstrata stiintific.
Dar nu ma crede pe mine. Urmareste ce spun studiile:

Un alt studiu foarte interesant este cum te poate ajuta vizualizarea sa iti schimbi obiceiurile pe care le ai legate de ceea ce mananci: http://www.newswise.com/articles/planning-and-visualization-lead-to-better-food-habits
Vizualizarea poate fi folosita si pentru a avea o mai buna prezentare si pentru a scapa de emotiile unei prezentari.
Metoda vizualizarii a fost foarte mult raspandita in intreaga lume datorita filmului: The Secret.
Una din cele mai celebre persoane din cadrul acestui film este Jack Canfield.
Jack Canfield vorbeste in film despre modul in care el vizualiza bancnota de 1 milion de dolari si povesteste cum a ajuns sa obtina acel milion de dolari.
Partea cea mai interesanta este ca a reusit sa creeze un fenomen la nivel international cu ajutorul cartilor sale: Supa de pui pentru suflet. Aceasta serie de carti are peste 250 de titluri si o parte dintre ele exista si in Romania. Iti vine sa crezi ca au fost vandute peste 500 de milioane de carti din seria Supa de pui pentru suflet? Este incredibil ceea ce a  realizat.
Si totul a pornit de la tehnica vizualizarii.
Desigur, este mult mai mult decat vizualizare acolo si tocmai de aceea Jack Canfield va veni in Romania ca sa ne povesteasca cateva dintre secretele succesului sau.
Daca iti doresti sa participi la seminarul sau, am un bonus pentru tine.
SPEAKERS CLUB este partener la acest eveniment si toti cei care aleg sa participe la seminarul lui Jack Canfield prin intermediul nostru pot beneficia de o reducere de 20% la pretul biletului, folosind codul: speakersclub20.
Din pacate mai sunt doar 5 zile in care poti beneficia de oferta RELAX in care ai 10% reducere oferita de ei si 20% reducere pentru ca te-ai inscris din partea noastra.
Daca vrei sa participi, te poti inscrie aici: http://transilvaniabizseminars.ro/jackcanfield/
Acestea sunt 2 metode simple si demonstrate pentru a imbunatati performanta in orice domeniu: Antrenamentul si vizulizarea.
Te invit sa imi spui ce alte metode mai folosesti tu pentru a imbunatati performanta, iar daca ti-a fost util acest articol sa apesi butonul de share pentru a ajunge la cat mai multe persoane,
Pe curand,
Paul[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Descarcă Gratuit Ebook-ul ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2023 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial reach-ul și vânzările!