Hey,
Vreau sa-ti povestesc despre o experienta deosebita pentru mine.

Am fost invitat de Coral Club pentru a-i lua un interviu lui Victor Mihalachi, campion nu doar national cat si european si mondial la caiac canoe.

Victor e o persoana care are rezultate sportive de exceptie si ne-a impartasit din experientele sale in cadrul urmatorului interviu.

Sunt informatii foarte valoroase pe care le-am aflat de la victor si cred ca poti sa le preiei si tu.
Te invit sa citesti interviul in detaliu sau sa-l vezi in format video.

Paul: Este posibil ca nu toti oamenii care citesc acest interviu sa fi urmarit de-a lungul timpului si carierei tale sportive realizarile pe care le-ai avut si medaliile castigate. Poti sa ni le impartasesti?

Victor: Am obtinut foarte multe rezultate, majoritatea la nivel international. Ultimul meu rezultat a fost un argint la Campionatul Mondial din 2017. Am in prezent vreo 19-20 de medalii internationale la nivel de seniori. Am castigat si la tineret si la juniori, insa cele mai de pret sunt rezultatele de la seniori.

P: Practic, sunteti pe locul 2 cei mai buni din lume in zona de caiac canoe.

V: Da, in acest moment.

P: Asta pentru ca vrei sa fii pe locul 1, sa inteleg.

V: Da, intradevar, intodeauna lupt pentru aur. De mic am luptat si lupt pentru medalii de aur. Am un scop clar, stiu unde vreau sa ajung si lupt pentru asta. Imi place foarte mult ce fac si sportul este pentru mine o pasiune. Fac canoe de 17 ani si cred ca am vaslit mult mai multi km pe apa decat am mers pe uscat.  

P: Ziceai de medalii de aur, stiu ca ai castigat un numar impresionat, cate, mai exact?

V: Am 4 titluri mondiale la seniori, dintre care una e mai speciala pentru mine, pentru ca am castigat acolo in fata familiei mele si a iubitei mele si a fost un moment special. In plus, am doborat un record mondial si a fost o experienta aparte. A fost in 2014, la Moscova.

P: Cum a inceput activitatea ta in zona aceasta de caiac canoe? Cum ai descoperit pasiunea?

V: Am aflat de sportul asta de la tatal meu. Si el l-a practicat si mi-a insuflat dragostea pentru sport. Totul a inceput ca o joaca. Nu aveam planuri mari. Aveam nevoie sa-mi ocup cu ceva timpul. Am inceput vara, am fost la un lac, balaceala, barci si mi-a parut interesant la acel moment si am spus ca asta vreau sa fac. De atunci am inceput destul de serios, la varsta de 11 ani.

P: Practic, 17 ani de cand practici acest sport, o cariera in toata regula. Aproape s-a facut majoratul.

V: Da, chiar in septembrie fac 18 ani deja.

P: Te-ai gandit cum sarbatoresti?

V: La final de august am campionat mondial in Portugalia si imi doresc sa termin acolo cu o medalie de aur.

P: Te-ai gandit in momentul in care ai inceput ca o sa ajungi la nivelul la care esti acum?

V: Sincer, nu mi-a dat nimeni nicio sansa de mic. Fizicul nu ma ajuta pentru sportul acesta. E un sport dur si greu. Majoritatea adversarilor sunt foarte mari. Am avut situatii in care stateam pe prima treapta a podiumului, iar baietii de pe treapta a treia se vedeau mai inalti decat noi. Am reusit cumva sa iesim in evidenta. Visam in fiecare seara ca o sa ajung aici, ma vedeam acolo si vizualizam momentele, insa imi era atat de greu in atrenamente, incat nu credeam ca voi reusi. Pe de alta parte, visam, simteam si-mi imaginam ca sunt acolo. Peste ani s-a materializat gandul si am reusit. Am incercat sa fiu mai bun, sa fiu mai atent la dieta, la antrenamente, sa nu folosesc doar forta bruta, mai ales ca fizicul nu ma ajuta foarte mult. Incercam sa reusesc. Eu consider ca organismul nostru e ca o masinarie care poate fi imbunatatita permananent, iar daca stii cum sa o faci sau macar experimentezi tot timpul, undeva iti dai seama in care parametri esti si cum ar trebui sa-ti faci planul de pregatire ca sa ai un rezultat.

P: Stiu ca la nivel de top, imbunatatiri mici cantaresc foarte mult cand e vorba de cateva secunde sau milisecunde fata de lcourile 2 sau 3.

V: Exact. Primul meu tiltu de campion mondial l-am castigat in 2010, la o diferenta de opt miimi de secunda de campionii olimpici. Si eu, revazand cursa, nu imi dadeam seama ca noi i-am bautut pe ei, insa fotocelula a inregistrat rezultatul nostru fiind mai bun. Eu eram terminat. A fost o cursa atat de grea pentru mine, incat doreau sa ma duca cu salvarea la spital, insa imi doream foarte mult sa fiu pe podium, chit ca mor, voiam sa ma vad pe podium. Mi-am revenit in cele din urma.

P: Ai povestit mai devreme de partea de vizualizare. Si eu predau uneori in cursurile mele de Public Speaking ca vizualizarea te ajuta sa-ti imbunatatesti performanta. Una este practica, care este cea mai buna metoda de imbunatatire, iar imediat dupa aceea vine vizualizarea: sa te vezi avand succes in momentul respectiv. Vad ca inca practici aceasta vizualizare de a te vedea campion, de a te vedea mereu in fata.

V: Sa stii ca pentru mine nu a fost chiar atat de simplu. Acum vorbim usor despre treaba asta cu vizualizarea. M-au intrebat si altii. Le explic simplu: mie mi-a luat ani de zile sa fac asta. Toata lumea se asteapta la ceva simplu si usor, vor rezultate rapide si instante. Drumul meu spre un prim rezultat m-a costat sapte ani de munca si nu a fost chiar atat de simplu. Insa, tocmai in acel moment am realizat ca toate treaba asta cu vizualizarea functioneaza.

P: In lumea vitezei, vrem rezultate din ce in ce mai rapide. Uitam ca tocmai consecventa, a fi acolo si a exersa continuu, a munci in directia visului tau e ceea ce conteaza si te duce acolo.

V: Exact, de aceea eu consider ca tot procesul de pregatire in sine e mai important decat destinatia finala. Daca nu induri si nu ai parte de suferinta aia in tot procesul de antrenament, niciodata nu o sa te bucuri de medalia pe care o castigi usor.  

P: Multi milionari spun ca cel mai important lucru cand ajung milionari este procesul prin care ajung acolo si nu banii pe care ii au in mana.

V: Exact, toata experienta asta iti reda o stare anume a acelui moment pe care nu-l pot descrie ce inseamna pentru mine. Acel moment cand esti mai bun si desupra tuturor: esti mai rapid, esti mai puternic si nu doar mai bun undeva, esti cel mai bun din lumea intreaga. E un sentiment aparte si in primul rand sunt multumit ca sunt eu mai bun. De mic am fost un copil foarte lenos (caruia ii este lene). Desi imi spuneau toti ca sunt capabil, eu incercam sa evit orice efort fizic, doar ca sa imi fie mai bine. Tatal meu, cel care m-a initiat in sport imi spunea mereu: cand o sa-ti invingi lenea, atunci o sa castigi absolut tot ce vrei tu. Eu, in prezent, incerc sa lupt cu lenea mea: sa muncesc mai mult, sa muncesc mai bine, mai calitativ.

P: E interesant sa aud asta de la o persoana care se antreneaza 20-30-50-60 de ore pe saptamana.

V: Da, ma antrenez destul de mult. In perioada asta am o perioada de formare si un volum foarte mare de munca si durere multa. Sa stii ca mi-a luat aproape 18 ani ca sa depasesc toate momentele astea. N-am fost tot timpul asa. Am ajuns asa prin exercitiu, antrenament, am invatat an de an. Am inteles ca o fac pentru mine si nu o fac pentru altii. Nu ma antrenez pentru antrenor, pentru mama sau tata. Eu o fac pentru mine, sa fiu mai bun si mai rapid.

P: Stiu ca acest sport se face in doua persoane. Cred ca e foarte important jocul de echipa. Cum ai simtit tu partea de joc de echipa. Stiu ca acum esti cu un alt coechipier decat ai fost la inceput.

V: E o situatie destul de complexa cu partenerii. Trebuie sa existe o anumita chimie intre colegii unei echipe. Trebuie sa te intelegi la nivel senzorial, fara vorbe. N-ai timp de vorbe in barca, cand tragi tare si esti intr-o cursa. La antrenamente mai comunici, mai adjustezi. Intr-o cursa nu e timp de detaliile astea. In primul rand trebuie sa ai si un noroc si un nivel de maiestrie foarte mare ca sa te potrivesti cu o anumita persoana si cu un anumit caracter. Cu totii suntem diferiti si in acelasi timp speciali. Daca esti deschis, poti sa te imbunatatesti si tu ca persoana si pe cel de langa tine.  

P: Cred ca tot ceea ce facem in ziua de astazi este ca un joc de echipa, si in familie e un joc de echipa si in sport e un joc de echipa si in business e la fel si aproape in tot ceea ce facem si e clar ca trebuie sa devenim din ce in ce mai buni in directia asta.

V: Cu siguranta. In societate, suntem ca spitele de la o roata. Daca ai scos o spita, se distruge tot.

P: Daca tot am vorbit de cursa fantastica de la Moscova din 2014. Va las mai jos cateva momente din cursa pe care Victor Mihalachi avut-o alaturi de Liviu Dumitrescu, cand au reusit impreuna sa castige aurul la nivel mondial.

 P: De fiecare data cand vad clipul, sunt foarte curios, care este lucrul care te motiveaza sa faci performanta?

V: Sincer, ma intreaba foarta multa lume asta, mai ales dupa atatea rezultate. Imi spun: “Castigi o data, e fantastic, castigi a doua oara e super, a treia oara deja e plictisitor. De ce mergi mai departe?” Le raspund ca nu am nevoie de nicio motivatie. Eu sunt un om fericit si fac ceea ce imi place. Cei ce ma intreaba despre motivatie sunt acei oameni care merg in fiecare zi la munca si nu o fac din placere. Uite, eu merg la munca si o fac din placere. Asta e diferenta intre mine si cei care cauta o anume motivatie. Tocmai de aceea nu m-am gandit niciodata ca as avea nevoie de motivatie.

P: Practic, ai intrat in zona asta a sportului si ai inceput sa fii din ce in ce mai bun.

V: Pur si simplu imi place procesul de pregatire. Am impresia ca inca nu mi-am atins limitele. Vreau sa vad pana unde pot sa ajung.

P: Mintea mea rationata cauta totusi un raspuns si intelege motivatia ca pe ideea de a deveni din ce in ce mai bun

V: Da, vreau sa ma depasesc pe mine, sa obtin rezultate din ce in ce mai bune. Eu cred ca organismul meu poate fi mai puternic si mai rapid.

P: Ca sa obtineti asta, ca sportivi, consumati suplimente nutritive inainte sau in timpul antrenamentelor?

V: Da, desigur, e ceva ce merge mana in mana cu sportul de performanta. Am o colaborare foarte frumoasa cu cei de la Coral Club, de 10 -11 ani deja.

P: De 11 ani consumi aceleasi suplimente?

V: Am inceput cu suplimentele disponibile la vremea aceea la Coral si am continuat cu ce a mai aparut nou. Un doctor mi le-a recomandat si mi-a zis sa incerc. Le-am testat o periaoda pentru pregatirea mea in campionatul mondial de juniori. Aveam 18 ani si ma simteam foarte bine la antrenamente. Am concurat in 2 probe la respectivul campionat. Pe una dintre ele am castigat-o. A fost primul succes mare dupa 7 ani de munca si am prins si incredere ca am gasit ceva ce functioneaza. Asa ca am folosit suplimentele mai departe in pregatirea mea si le consum cu incredere.

P: Mi se pare foarte interesat modul in care ai facut cunostiinta cu produsele Coral, fiind recomandate de un medic, o persoana cu autoritate in domeniul sanatatii si ca au functionat inca de la primul campionat. Poti sa imi spui Victor cum te-au ajutat produsele Coral Club?

V: In principiu, la Coral Club am gasit dincolo de produse, un concept unic pe care nu l-am intanit in alta parte, un concept complex de santate usor de abordat. E vorba despre 5 pasi simpli pe care ii folosesc si in prezent: Hidratarea, Deparazitarea, Detoxifierea, Alimentarea si Sustinerea Sistemului Imunitar.

P: Sa inteleg ca pentru fiecare dintre cei 5 pasi exista un set de produse specifice?

V: Da, cei de la Coral Club te ajuta si sunt oameni foarte deschisi. M-au ajutat cu toate informatiile de care am avut nevoie.  

P: Mi se pare foarte fain ca nu e vorba doar de un produs ci mai degraba un ghid, un plan prin care iti asiguri santatea si un stil de viata.

V: Da, e un concept si un stil de viata, practic, cum sa traiesti sanatos. Mi s-a parut ceva simplu si eficient. Pentru mine e important ca isi face treaba.

P: Poti sa imi spui care sunt produsele pe care le folosesti si pentru ce le folosesti pe fiecare dintre ele?

V: Folosesc o gama destul de mare de produse, incepand cu hidratarea: Hidramax (Coral Mine, Hidracell si H-500). La vremea respectiva H-500 nu exista, era doar Microhidrina. Acum le alternez in anumite perioade.

P: Ce iti ofera pachetul de hidratare?

V: Imi ofera hidratare la nivel celular. Stii starea aia de gura uscata tot timpul? La antrenament, dupa vaslit 1-2 ore iti e permanent sete si pierzi multi electroliti. Trebuie sa refaci cumva organismul, orice mecanism se uzeaza, trebuie sa-l ajuti. Una e cand faci lucruri casnice zilnice si nu ai nevoie de atatea suplimente. Eu fac sport de performanta unde uzura e foarte mare si am nevoie de foarte multe minerale si vitamine.

P: Sa stii ca si in cazul lucrurilor casnice, eu resimt necesitatea de hidratare si la birou. In momentul in care am un proiect important, am intalniri si trimit multe emailuri, daca nu ma hidratez corect, nu mai fucntioneaza bine mintea, ma ia durerea de cap, nu am acelasi nivel de energie sau imi vine sa mananc mancare nesanatoasa.

V: Corect, cosider ca hidratarea este baza. E primul lucru pe care il fac dimineata. Apoi, folosesc aminoacizi, vitamine si suplimente pentru articulatii. De cativa ani de cand a aparut produsul B-Luron, l-am testat si il folosesc in fiecare an in pregatirea mea. Incepandcu Decembrie, Ianuarie, am un volum foarte mare de pregatire fizica cu multe ore la sala si uzura este foarte mare pe apratul locomotor, tendoane, articulatii. In timp, am inceput sa simt tot timpul probleme,

P: Stiu ca pozitia e foarte incomoda in canoe.

V: Din perspectiva biomecanica e o pozitie foarte ciudata si nu e normala. Oamenii au inventat sportul asta si noi il practicam, insa sunt si foarte multe traume fizice. E ceva serios pentru noi. N-ar trebui, dar apar tot timpul probleme. Nu locuim intr-o tara in care sa ne avantajeze clima. Noi iesim la vaslit pana cand lacul ingheata. Afara sunt 0 grade, iti ingheata mainile si tu trebuie sa tragi de vasle. In schimb, organismul sufera diferit fata de alte conditii normale, la o temperatura de 10 grade. Sub 10 grade, devine dificil.

Nu poti astepta conditiile optime, ne antrenam la ore fixe. Vantul ne face probleme si simti ca iti ard degetele. Cand intram la caldura, nu ne mai suportam degetele de durere. Aici intervin si suplimentele. Uzura e atat de mare incat ai nevoie de un ajutor ca sa te refaci.

Eu am doar 24 de ore pe zi ca sa-mi impart programul cu antrenament somn, mese. Familia si distractia sunt niste sacrificii. Ne petrecem foarte mult timp in cantonament, insa asta e un sacrificiu pe care il platesti pentru medalie. Eu folosesc suplimentele pentru ca stiu ca ma ajuta. N-am de gand sa explic cuiva toate detaliile. Multi oameni nu cred ca functioneaza. Eu le incerc, iar daca pe mine ma ajuta, le folosesc cu incredere. Nu pentru toata lumea functioneaza la fel. Fiecare om e special si are nevoi speciale si nevoi diferite.

P: Cred ca cel mai bine este ca fiecare sa testeze si sa vada rezultatele pe el. Poti sa-mi mai spui la ce anume te-a ajutat produsul B-luron?

V: La refacerea articulatiilor. Aveam probleme la nivelul genunchilor, la coate si la incheieturile mainilor. Ma dureau ingrozitor cand puneam mana pe haltere in sala. Simteam ca am probleme serioase si sunt prea tanar ca sa le am. Facand antrenamente zi de zi, corpul nu are timp suficient pentru a-si reveni. O zi pe saptama este prea putin pentru refacere. Asta este sportul de performanta.

Adversarii nu asteapta. Cand esti la start, pe nimeni nu intereseaza cum te-ai pregatit, daca ai fost bolnav, etc. Din cauza asta trebuie sa fii foarte atent si sa fii in primul rand sanatos, in parametrii normali. Incerc sa revin la starea normala si sa fiu intr-o forma cat mai buna fizica: sa ma simt bine, sa n-am probleme, sa nu-mi trosneasca oasele sau incheieturile. La un moment dat, la incalzirea dinainte de antrenament deja simteam ca sunt un mos.

Am venit la Coral si mi-au dat produsul asta nou sa-l testez. Dupa cateva zile am inceput sa simt un discomfort, o mancarime, ceva, in zonele unde aveam probleme. Nu ma deranja, dar simteam ceva acolo. Am mai simtit un efect asemanator atunci cand megeam la bai termale. Colegul meu nu avea acele simptome, chiar daca consuma si el. La el au aparut efectele astea mult mai tarziu. La fiecare functioneaza diferit.

P: Dupa aceea, te-au mai durut incheieturile?

V: Sa stii ca nu. Am mai avut o trauma serioasa. Era sa-mi rup un tendon inainte de un campionat mondial. Dupa ce am inceput sa folosesc B-luron combinat cu exercitii de recuperare si kinetoterapie, sa stii ca nu mai am probleme. Initial, doctorii imi recomandau sa-mi fac infiltratii in umar. Cand am vazut procedura eram la un pas sa ma las de sport. Asa ca am incercat prin metodele astea mai simple. Pentru mine a functionat si de atunci am mai castigat un titlu mondial si am doborat si un record mondial.

P: Vis-a-vis de partea de articulatii si eu am reusit sa fac 50 de semi-maratoane consecutive: 21 de km pe zi. Eu am alergat pe uscat, insa stiu ce provocari am avut eu cu articulatiile, mai ales la picior, incheieturile de la picioare, glezne si genunchi. Mi-ar fi placut sa stiu de solutiile astea pe care sa le folosesc inainte si sa ma simt mai bine.

P: Am inteles cum functioneaza B-luronul. Daca te gandesti la alte produse, care este un top al produselor de la Coral pentru tine?

V: Majoritea produselor sunt preferatele mele. Eu incep cu baza, hidratarea, Pachetul Hidramax, Microhidrina, Protivity, complex de aminoacizi, un shake de proteine, Programul Colo Vada pe care il fac dupa ce inchei sezonul ca sa fac curatare organismului, B-luron, tot felul de minerale, calciu, magneziu, lecitina, omega, etc. Eu folosesc o gama foarte mare de produse. In functie de perioada si nevoi, le adaptez.

P: Multumesc. Acum, pe nota de final, spune-mi daca ai un sfat sau recomandare pentru persoanele care ne citesc de acasa, de la birou si vor sa ajunga numarul 1 in domeniul lor.

V: In primul e important sa va stabiliti un obiectiv clar si sa faceti ceea ce va place, sa va ocupati cu un lucru care chiar va preocupa, va place si va pasioneaza. Asta va pune in priza cel mai mult si va creaza o stare de bine. Cautati un feedback de la ceea ce faceti si bucurati-va de rezultate.

Multumim lui Victor Mihalachi si Echipei Coral Club Romania pentru oportunitatea acestui interviu si ii uram lui Victor mult succes la urmatorul campionat din Portugalia. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Descarcă Gratuit Ebook-ul ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2023 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial reach-ul și vânzările!
Algoritm

FREE
VIEW