Cum sa-ti cresti valoarea cu 50 la suta

Abilitatea nr.1, care iti va creste valoarea cu 50 la suta (nu o spunem noi, ci Warren Buffet)

Miliardarul Warren Buffett a declarat pentru studentii unei facultati de afaceri ca acesta abilitate este cea mai valoroasa abilitate pe care ei o pot invata.
Imagineza-ti ca vei dezvolta o singura abilitate, in 2017, care odata ce ai imbunatatit-o, iti va creste valoarea cu 50 la suta.
Acea abilitate este vorbitul in public.
Aceasta investitie pe care o faci pentru a imbunatati abilitatile de comunicare si prezentare in public, iti va plati dividende pentru toata viata.Asculta sfatul pe care miliardarului Warren Buffett, l-a oferit unui grup de studenti de la Universitatea Columbia in 2009:
“Chiar acum, as plati 100.000 $ pentru 10 la suta din castigurile viitoare ale oricaruia dintre voi, asa ca, daca sunteti interesat, asteptati-ma dupa curs.”
Dupa ce rasul studentilor s-a diminuat, el a continuat si mai serios:
“Acum, va puteti imbunatati valoarea voastra cu 50 la suta doar prin invatarea abilitatilor de comunicare si prezentare in public. In acest caz, ma puteti astepta dupa curs si eu voi plati 150.000 $.”
Concluzia la care a ajuns Warren Buffett este faptul ca abilitatea de a prezenta increzator in public este cea mai importanta abilitate in cariera.
Practic, iti propulseaza cariera.
S-ar putea sa te gandesti, “Asta e grozav, dar am teama de a vorbi in public.”
Asta e ok. Buffett a fost de fapt îngrozit de ideea de a prezenta in fata unui grup de oameni.

Depasirea fricii

Warren Buffett, pe vremea cand era un tanar consilier la bursa, a ales sa se inscrie la un curs de public speaking pentru a-si depasi teama.
Putini stiu, dar Buffett a renuntat la curs prima oara cand s-a inscris pentru ca se temea sa tina prezentarea din timpul cursului.
A doua oara a lucrat un pic mai mult la curaj iar acum certificatul pe care l-a obtinut in urma cursului este afisat cu mandrie pe biroul sau.
Potrivit lui Chris Anderson, presedinte TED, vorbitul in public conteaza mai mult decat oricand.
In cartea sa “TED Talks”, Anderson scrie: “In calitate de lider, vorbitul in public este cheia pentru declansarea emotiei, pentru transferul de cunostinte si pentru promovarea unui vis comun.”
Nu este ca ceea ce incearca sa realizeze orice antreprenor care prezinta produsul in fata unui potential client sau creator in fata unui potential investitor?
Scopul tau este de a crea empatie, o legatura de incredere intre tine si public.
Scopul tau este de a declansa emotie, a transfera cunostinte si a promova un vis comun.
Vorbitul in public eficient este o abilitate care te poate ajuta sa obtii toate aceste rezultate

Cum poti invata abilitatea

Chris Anderson, numeste abilitatea de a captiva o audienta drept “alfabetizare in prezentare”.
Vestea buna este ca Anderson crede ca aceasta abilitate se poate invata.
Sunt de acord cu el.
Gratie internetului, YouTube si TED.com, oricine cu un computer, telefon, sau un dispozitiv mobil are acces la cei mai buni speakeri in afaceri din lume.
Pentru antreprenorii si proprietarii de mici afaceri, recomand sa incepeti cu clipuri video YouTube cu cel mai mare prezentator in afaceri din istorie – Steve Jobs.
Aproape fiecare prezentare pe care Steve Jobs a avut-o vreodata este publica, incepand cu lansarea produsului original Macintosh in 1984 si pana la introducerea Iphone-ului in 2007 si apoi a noilor generatii, sunt disponibile pe internet.
In momentul in care privesti una dintre prezentarile lui Steve Jobs, acorda cat mai multa atentie la:

  1. Cat de simple, vizuale si atractive sunt slide-urile sale
  2. Cum reuseste sa livraze prezentarea fara prompter sau notite
  3. Cum reuseste sa creeze momente WOW pe tot parcursul prezentarii
  4. Modul in care ambaleaza informatia astfel incat sa induca in eroare audienta pentru a crea un alt moment WOW

In lansarea iPhone-ului, Steve Jobs ne aminteste ca publicul de azi doreste mai mult decat sa stea si sa asculte inca o prezentare plictisitoare.
Ei isi doresc slide-uri atragatoare vizual. Ei doresc sa fie informati si inspirati, luminati si amuzati, toate in aceeasi prezentare.
Da, abilitatile de prezentare in public sunt educabile – Steve Jobs nu era “natural”. El a lucrat tot timpul la abilitatea sa de a prezenta.
Ca antreprenor, valoarea firmei tale este data de valoarea produselor, serviciilor sau ideilor tale. Daca nu poti convinge alte persoane sa “cumpere” ideile tale, atunci ele nu conteaza foarte mult.
Fa un angajament in acest an sa-ti dezvolti acea abilitate care poate schimba dramatic in bine cursul vietii si carierei tale si poate creste aproape instant valoarea cu peste 50%.  Fa un angajament de a-ti dezvolta abilitatea de a prezenta.
Ideile tale merita sa fie auzite.
Daca-ti doresti sa dezvolti abilitatea ta de a prezenta, cel mai bun loc cu putinta este la Speakers Club.
Te astept si pe tine sa faci parte din noua generatie de membrii Speakers Club si sa duci abilitatile tale de prezentare la urmatorul nivel.
Pe curand,
Paul
Articol preluat si tradus de pe: http://www.inc.com/carmine-gallo/the-one-skill-warren-buffett-says-will-raise-your-value-by-50.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Descarcă Gratuit Ebook-ul ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2023 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial reach-ul și vânzările!